Deze heerlijke blauwaderkaas met zijn aromatische pikante smaak komt uit de bergen van het Centraal Massief. Tijdens de eerste rijping worden de kazen met lange naalden doorstoken. In deze luchtkanalen ontwikkelen zich dan de blauwe aderen. De smaak is vol pikant. rauw melks
Blue Stilton
De Blue Stilton behoort tot een van de bekendste Engelse kaassoorten. Hij werd al in de 17e eeuw in de plaats Leicestershire gemaakt. De kaas heeft een rijpingstijd van 5 maanden nodig om voldoende blauw te worden. Het zuivel is deels fluwelig, deels vlokkerig en heeft een volle, pikante smaak. De bijnaam van deze kaas is ìDe Koning van de Engelse kazen.
FOURME d'AMBERT
Een heerlijke blauwaderkaas die zijn naam dankt aan het stadje Ambert in het bergmassief van de Puy-de-Dome in de Franse Auvergne. Fourme betekent trommel en de kaas heet zo omdat hij trommelvorming is. Hij wordt al sinds de 7e eeuw gemaakt. Na 2 maanden rijpen is de kaas voldoende dooraderd. Het ivoorkleurige zuivel is smedig en heeft een heerlijke fruitige en pikant-aromatische smaak.
Deze bijzondere blauwaderkaas uit Frankrijk heeft een zacht romige milde smaak. Hij valt op tussen de andere blauwaderkazen door zijn aparte vorm en zachte smaak. St. Augur hebben wij gepasturiceerd.
Fourme au mary.
Gedrenkt in Maury, ietwat zoete en fruitige smaak, de kaas is afkomstig uit belgie en is rauw melks.
gorgonzola Dolce mild
Deze halfharde blauwaderkaas heeft een gewassen korst en een licht zuivel met flink wat groen-blauwe aders. De textuur is romig.
Gorgonzola wordt gemaakt van koemelk en is uitstekend te gebruiken in diverse gerechten.
Een romige, pittige Italiaanse kaas die is opgebouwd uit afwisselende laagjes pikante Gorgonzola en verse Mascarpone
De Gorgonzola stamt uit een ver verleden, uit de periode tussen de 11e en de 13e eeuw. Toen al werd hij in Gorgonzola, een dorpje 19 km van Milaan gemaakt. De wrongel van de avondmelk en die van de ochtendmelk van de koeien werden gemengd, waardoor een nieuw soort kaas ontstond. De Gorgonzola is compact van structuur, heeft een glad zuivel, is smeerbaar en heeft groene/blauwe aderen.
Magor is een combinatie van Mascarpone, een verse Italiaanse roomkaas, en Gorgonzola, een Italiaanse blauwaderkaas. Vandaar ook de naam Ma (van mascarpone) gor (van Gorgonzola). De smaak is zacht, ietwat rinsig en mild pikant. In onze winkels wordt deze kaas verkocht onder de naam Duetto v/h Huis.
Roche Baron is een blauwaderkaas met een eetbare witgrijze korst, afkomstig uit Monts du Velay ñ Auvergne. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. De korst, die gewoon gegeten kan worden, wordt ingewreven met as, wat een speciaal aroma geeft aan de kaas en aan de korst. De smaak heeft het karakter van de blauwschimmel, maar is toch mild en toegankelijk.
Tip: In een salade of op de kaasplank is Roche Baron een heerlijke kaas. Ook heerlijk na de maaltijd met witte druiven, wat noten en een glas dessertwijn.
Roquefort
De Roquefort is een der aller oudste Franse kazen en wordt bereid van schapenmelk. De Roquefort mag alleen Roquefort heten als hij gerijpt is in de grotten van de Berg Combalou in het plaatsje Roquefort sur Soulzon. De Roquefort onderscheidt zich van andere blauwaderkazen door zijn aparte, heel pikante en ietwat ziltige smaak. Voor de liefhebber een waar genot. De beginnende kaaseter moet wel een beetje oppassen. Roquefort is een zeer stevige kaas.
Roquefort Papillon Noir
Roquefort Papillon Noir wordt ook gemaakt van rauwe schapenmelk door de fabrikant Papillon. Er zijn in totaal 7 fabriekanten die Roquefort mogen maken en zijn allen gevestigd in Roquefort-sur-Souzon in het Centraal Massief. De trommelvormige kaas weegt 2,5 kg en heeft vrijwel geen korst. De kaas is sneeuwwit en bedekt met een gelijkmatig patroon van blauwgroene aders. Hij is stevig, glad en bijna smeerbaar. De geur is melkachtig met noten en fruitige rozijnen. De smaak is zilt met een subtiele complexiteit en een pittige nasmaak.
Maak jouw eigen website met JouwWeb