Hollandse kazen zijn er in vele soorten en maten. Ook die behoren tot ons assortiment. Nietemin willen we een paar bijzondere kazen naar het voetlicht halen omdat ze het meer dan waard zijn op geproefd te worden.
Old Friends is een specifieke kaas en de enige in zijn soort. Deze oude kaas is romig en lekker pittig van smaak en daarom een echte delicatesse.
Best Friends is een specifieke kaas en de enige in zijn soort. Deze oude kaas is romig en lekker belegen van smaak en daarom een echte delicatesse
We hebben ze ook in 30+ Jong / belegen / pikant
Boeren Stolwijker
Stolwijker is een boerenkaas. De echte Stolwijker kaas heeft niets te maken met de moderne fabrieksvarianten. Echte Stolwijker wordt slechts nog sporadisch gemaakt en is een van de beste kazen van Nederland. Een jonge Stolwijker boerenkaas weegt ongeveer tussen de 18 en 25 kg en is de trots van elke kaasdetallist die Stolwijkers verkoopt. Vanzelfsprekend wordt de echte Stolwijker van rauwe volle melk gemaakt en smaakt voller, zoeter en rijker dan de fabrieksvarianten. Wij hebben de stolwijker: jong belegen / belegen / extra belegen en oud.
Goudse kaas is een van de bekendste en meest gegeten kaas soorten. Een Goudse kaas heeft de vorm van een wiel, weegt tussen de 1 en de 16 kg en heeft een vetgehalte van minstens 48% (gewoonlijk rond de 51%). Dit vetgehalte is de hoeveelheid vet op basis van de totale droge stof (exclusief water/vocht). Het werkelijke vetgehalte bedraagt 32% vet op basis van het gewicht (inclusief water/vocht).
De soort dankt de naam Goudse kaas aan het feit dat hij al eeuwenlang in Gouda wordt verhandeld. De kaasmarkt in Gouda wordt tegenwoordig alleen nog bij wijze van toeristenattractie eenmaal per week gehouden in de zomermaanden. Goudse kaas wordt ook in het buitenland onder deze naam gemaakt want soortnaam en vorm zijn niet beschermd. De geografische aanduiding "Gouda Holland" is sinds oktober 2010 volgens een besluit van de Europese Commissie een beschermde aanduiding. Kaas met deze vermelding mag alleen Nederland als oorsprong hebben en dient gemaakt te zijn van Nederlandse koemelk. Goudse kazen worden massaal in kaasfabrieken vervaardigd.
Goudse kaas hebben wij in: Jong / Jong belegen / belegen / extra belegen / oud / overjarige brokkelkaas / Jonge leidse / belegen leidse / oude leidse / kanter/ kruidnagel diverse kruiden kazen.
Maasdammer kaas is een heerlijke Hollandse gatenkaas. De grote gaten in de kaas zijn ontstaan door een speciale bereiding en een afwijkend rijpingsproces.
Door de vorming van deze luchtbellen komen er smaakstoffen in de kaas vrij die normaliter niet ontstaan tijdens het rijpingsproces. De smaak is zoet en nootachtig
Dartelaar geitenkaas
Maximaal 9 weken oud, romig met een zachte en zoete smaak.
Gepasteuriseerd en biologisch.
Vleitegeit geitenkaas
Vertroeteld gedurende een rijping van 20 – 28 weken.
Heerlijk uit het vuistje.... daar geniet je echt van! Gepasteuriseerd en biologisch.
Sikkepit geitenkaas
Deze kaas heeft 10 – 12 maanden in alle rust voor u liggen rijpen. Na al die maanden nog steeds met een zoetje in de smaak,
zeer bijzonder, maar toch toegankelijk gepasteuriseerd en biologisch.
Dan hebben wij nog een rij kazen uit Woerden afkomstig zoals:
- Boeren Meisjes kaas (rood)
- Floortje Fenegriek
- Vergetenkaas (die moet u geproefd hebben!!!!)
- Deense Noordzee kaas Biologisch
- Boer Spiering kaas met fenegriek
- Landgoed kazen:
- Echte TexelseSchapen kaas hebben wij in Jong / Belegen / Oud
Maak jouw eigen website met JouwWeb