Brie de Meaux

 

De Brie de Meaux en de Brie de Melun zijn de enige twee brie-soorten die ook een AOC-keurmerk hebben, een appelation d'origine controlée, wat inhoudt dat strikt gereglementeerd is welke melk, uit welk gebied gebruikt mag worden voor de kaas, en daarnaast hoe de kaas geproduceerd moet worden, hoe en hoe lang de kaas moet rijpen. Brie de Meaux is een rauw melkse witschimmel.

 

Camembert Calvados Affinee 

 

Zowel AF! Camembert als Calvados zijn op zichzelf staande delicatessen. Voeg de twee samen en er ontstaat een kaas met een uniek karakter! Dit karakter ontleent deze kaas uit de combinatie vanuit verse volle melk bereidde Camembert en de rijping in Calvados. Tijdens de traditionele rijping wordt de AF! Camembert gedurende 15 dagen in de Calvados gerijpt. Diegene die wel eens in Normandie is geweest weet dat deze streek o.a. bekend staat om deze regionale specialiteit. De kaas heeft een uitgesproken eigenzinnig karakter waarin alle elementen weer zijn terug te vinden. Pas wel op, want dit is eten en drinken tegelijk.

Brie Roitelet 60 %

 

Uitgelekt tot licht geperst wrongel. Rijpingstijd tussen 2 & 6 weken, zacht soepel zuivel romig van smaak met eetbare korst. 

 

 

 

Boeren Camembert Gaslonde 250g

de meest gekende Normandische zachte kaas is wel de Camembert, één van de meest geëxporteerde Franse kazen. In "doosvorm" gefabriceerd, zijn   aroma en smaak van de Camembert in heel de wereld een begrip geworden. Het is ook één van de meest nagebootste kazen. 20 % Van de kaasproductie  is Camembert. Dikwijls wordt Marie Harel aangehaald als "uitvindster" van de Camembert, dit in 1791. Nochtans was deze kaas reeds honderd jaar vroeger bekend. Zij heeft als verdienste dat ze er als eerste een gelijkmatige witte schimmellaag op aanbracht. Deze thans nog gebruikte schimmel is de" Penicillium Candidum". Totaal geïndustrialiseerd is er geen echte boeren  Camembert meer. De typische ronde doosjes bevatten kaasjes van 200 tot 300 g kaas met 50% vet.Boeren Camembert Gaslonde is een rauw melkse witschimmel.

Pont l'Eveque Lanquetot

 

Pont l'Eveque Lanquetot is een gewassen kostkaas met het AOC Keurmerk. De kaas heeft een vierkante vorm en heeft een zacht zuivel. Als de kaas volledig gerijpt krijgt hij een half vloeibare consistentie. 

 

Klik hier om een tekst te typen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb