Feta
De feta wordt oorspronkelijk gemaakt in Griekenland, van schapenmelk. Maar de behoefte is zo groot, dat er tegenwoordig ook in andere landen feta wordt gemaakt, o.a. in Nederland, BelgiÎ en Denemarken, waar deze kaas wordt bereid van koemelk. De smaak is heerlijk vol, rins, pikant en nogal zout.
Mascarpone
Deze Italiaanse specialiteit is eigenlijk geen kaas, omdat er geen zuursel of stremsel is gebruikt bij de bereiding. De room wordt vermengd met citroensap of citroenzuur en in kaasdoek opgehangen, zodat het vocht eruit loopt. Vroeger werd mascarpone vers in de winkel gemaakt en direct vanuit de zak van kaasdoek verkocht. Nu wordt hij meestal gemaakt in een centrifuge in de fabriek en verpakt in gesloten kartonnetjes. Mascarpone is zacht, smeerbaar en romig van smaak en textuur. Er mogen geen klontjes in zitten. Hij past zowel in zoete als in hartige gerechten.
Een verse zachte kaas, romig en mild van smaak. Goed te gebruiken in diverse gerechten, op een toastje of op de boterham
Maak jouw eigen website met JouwWeb