Passendale
Passendale is een bekende Vlaamse fabriekskaas van koemelk in een ronde mik- (brood)vorm. De korst is bruingeel en vaak licht beschimmeld. De Passendale is vrij zacht van smaak, fris in de aanzet en boterig in de finale. Gebaseerd op een oud monnikenrecept, maar door de moderne marketeers behoorlijk onder handen genomen
Emmentaler Zwitsers
De Emmentaler is door zijn uiterlijk en omvang een van de bekendste kazen. De smaak is nootachtig zoet. Het zuivel is stevig tot hard en heeft grote gaten, die worden veroorzaakt door de toevoeging van bacteriÎn, die zich tijdens de rijping in warme vochtige kelders kunnen ontwikkelen. Tip: de Emmentaler is samen met de GruyËre de basis voor een heerlijke kaasfondue.
Manchego Curado
Deze bekende Spaanse schapenkaas is ambachtelijk gemaakt uit rauwe melk en heeft 12 maanden onder de grond gerijpt. Het zuivel is halfhard en de smaak zeer uitgesproken.
Gruyere
Al sinds 1115 wordt in het kanton Freiburg, volgens een onveranderd recept deze beroemde kaas met zijn fijn en perfect aroma geproduceerd. In deze streek is de vakkennis van de meester-kaasmakers en affineurs even echt als de eersteklas rauwe melk van koeien die in de zomer gevoederd worden met gras en in de winter met hooi.Er is ongeveer 400 liter verse melk nodig om een wiel van 35 kg te produceren. De wielen worden tijdens het rijpen geregeld gedraaid en geborsteld met water en zout. Door het vocht gaat de kaas van buiten naar binnen rijpen, naargelang de korst zich ontwikkelt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb